Illustrator!

Ik verzin leuke dingen en teken ze. Met mijn ontwerpstudio - Studio Monnikenwerk - werk ik samen met Anne, Laury en Daphne aan heel leuke concepten en maken we illustraties voor heel diverse opdrachtgevers.

Schrijver?

Ik wacht graag nog even om mezelf schrijver te noemen. Als je één pirouette draai ben je nog geen balletdanser. Maar alles leuk en aardig: ik heb wél een boek geschreven, waar ik ook de tekeningen voor heb gemaakt. Het heet 'Later wil ik klein worden'.

Later wil ik klein worden

In augustus 2021 is 'Later wil ik klein worden' uitgebracht bij uitgeverij Condor. Een eigenzinnig, kleurrijk en grappig (en af en toe ontroerend) prentenboek.

Ik teken al best lang, maar tot voor kort alleen bij de teksten van andere schrijvers. Van Bette Westera bijvoorbeeld. En van Erik van Os en Elle van Lieshout. Samen met Laury Tinnemans maak ik de tekeningen voor de serie Muk, geschreven door Mark Haayema.

Voor 'Later wil ik klein worden' heb ik de teksten zelf geschreven. Ik ben gewend te werken en spelen met de begrenzing van de tekst van de ander. Nu had ik die begrenzing niet en kon ineens álles! Dat was even schrikken...

Ondanks dat 'Later wil ik klein worden' een kinderboek is - wat dat ook moge zijn - is het geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar. Je houdt toch niet ineens op om kind te zijn? Tenminste...dat hoop ik niet voor je..